Is elektrisch poetsen beter dan tanden poetsen met een gewone tandenborstel?
Het poetsen gaat veel beter. Plak wordt vele malen beter verwijderd dan bij gewoon poetsen. Door de vorm kom je overal goed bij, vooral achterin gaat het poetsen veel beter! Daarnaast geven veel gebruikers aan dat ze minder gaatjes hebben (wat dus weer veel geld scheelt bij de tandarts) en een gladder en frisser gebit hebben. Het werkt echter niet beter om in de hoekjes en gaatjes te komen.
Daarvoor zul je toch voor moeten blijven flossen en/of met de tandenstoker resten weghalen. Met rubberen stokers kom je overal goed tussen, vooral wanneer je tanden en kiezen dicht op elkaar staan en een houten tandenstoker er niet tussen komt en kan afbreken.

Wat is het verschil tussen een goedkope elektrische tandenborstel en een dure elektrische tandenborstel?
Een goede en duurdere elektrische tandenborstel maakt meer rotaties en verschillende bewegingen waardoor er sneller en beter kan worden gepoetst. Wat ook erg belangrijk is ook de kwaliteit van de opzetborsteltjes aangezien je hier uiteindelijk me poetst. Zorg dat ze niet te hard zijn indien je gevoelig tandvlees hebt. Een dure elektrische tandenborstel geeft over het algemeen een frisser, gladder en prettiger gevoel wat ook langer op de dag doorwerkt. De vooruitgang van een goedkope naar en dure elektrische tandenborstel is echter niet zo groot als de voorruitgang van handmatig poetsen naar elektrisch poetsen.

Wat is de beste elektrische tandenborstel van dit moment?
Een goede maar duurdere elektrische borstel is b.v. de Sonicare die ook door veel tandartsen wordt aanbevolen.